Rólunk

Vevőink és a fogyasztók részére biztonságos forrásból kínálunk egészséges zöldséget, gyümölcsöt főleg saját termelésből. Ugyanakkor a nagy vevői mennyiségi igények és széles választék igény kiszolgálása érdekében integráljuk más gazdaságok termesztését, a megtermelt árut pedig felvásároljuk.

Badenszki László
Badenszki László

Inárcson, Pest megye közepén, 27 hektáron termelünk zöldségeket 4 fős állandó csapattal. Időszaki dolgozóink márciustól év végéig 5-20 fős létszámmal segítenek a munkacsúcsokban, úgy mint palántázások, kapálás, szedések. Májusban kezdjük a betakarítást jégsalátával és áprilisban fejezzük be áttelelő kelkáposztával.
Legfontosabb termesztett növényfaj számunkra a karfiol. Nagy területen szerepelnek még a különböző káposztafélék, görög és sárgadinnye, jégsaláta, tökfélék.

Különleges zöldségeket is termelünk így a pagoda vagy romanesco karfiolt, kelbimbót, Halloween tököt, édesburgonyát valamint termeltetünk szuperédes sárga szemű valamint vegyesen sárga és fehér szemszínű (tarka) csemegekukoricát.

Igyekszünk példát mutatni a környezetvédelem és élelmiszer biztonság területén.

Integrált termesztést folytatunk ami azt jelenti, hogy a növények igényeit minél inkább kiszolgálva a lehető legkevesebb növényvédőszert és műtrágyát használjuk környezetünk, vevőink és dolgozóink egészsége érdekében.

Víztakarékos csepegtető és mikroszórófejes öntözést alkalmazunk. A szedésre kész áru betakarítást követően 3-4 órán belül hűtőtárolóba kerül és onnan hűtős teherautókkal fuvaroztatjuk vevőink számára a hét 7 napján a rendeléseknek megfelelően.

A Global Gap 5.0 szabvány betartásával működik minőségbiztosítási rendszerünk.

Legfontosabb ügyfeleink az üzletláncok, nagykereskedők, zöldségfeldolgozók valamint zöldség kiskereskedők.

2016-ban több mint 1.000 tonna zöldséget fogunk betakarítani.

Mi nagyon szeretjük a zöldségeket termelni és fogyasztani egyaránt! Célunk, hogy olyan minőségben és annyira frissen szállítsunk szezonális zöldséget, hogy az is kedvet kapjon a vásárláshoz, aki eddig alig-alig fogyasztotta ezeket!

Badenszki László, ügyvezető

Körülbelül 10 éves lehettem, amikor már nagyon szerettem kertészkedni és szüleim óriási örömére azt kértem, hogy csak én intézhessem az otthoni veteményes kert munkáit. 14 éves voltam, amikor a szomszéd utcában kertet béreltem görögdinnye termeléshez és szülőfalumban, a tápiószelei piacon mértem ki a termést.

A dinnye mellett a karfiol volt a másik kedvencem. A sikeres kezdet után annyira megtetszett a szakma, hogy kertészeti szakközépiskolába jelentkeztem. Alig vártam, hogy végre kikerüljek az iskolapadból, de egyik középiskolai tanárom bíztatására belevágtam és sikerrel végeztem a Gödöllői Agráregyetem Gyöngyösi Főiskolai karán.

Olyan helyen akartam dolgozni, ahol sokat lehet tanulni. Nagy örömömre sikerült a Syngenta egyik jogelődjénél munkát kapnom.

1996-tól 2014 júliusig dolgoztam ott zöldségvetőmag termeltetésben és kutatás-fejlesztési területeken. Magyarországon, majd Kelet-Európában, végül egész Európában irányítottam egy csapatot, akik a zöldség fajták teszteléséért felelősek. A szakmát magas színvonalon és szakszerűen akartam művelni, ezért munka mellett megszereztem az okleveles kertészmérnöki valamint növényvédő szakmérnöki diplomákat.

2014-ben váltottam és azóta a kisvállalati szektorban dolgozom. Legfontosabb célom a viszonylag sok irodai munka után ismét közel kerülni a termeléshez.

Családommal Budapest határától 20 km-re délre Inárcson lakom. Ugyanitt alapítottam üzlettársammal a Romanesco Kft-t, melyet a zöldség és gyümölcs termelés és nagykereskedelem területen akarok sikerre vinni!